Hej och välkommen till Brf Ingebäckslyckan! 
Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss. Innan ni flyttar in så ber vi er att läsa igenom våra olika föreningsregler som finns på hemsidan. Vi har vår ekonomiska och tekniska förvaltning hos SBC. Det är hos SBC ni gör felanmälan, ställer er i kö till parkering med mera. Kontaktuppgifter finner ni under kontaktuppgifter. Läs gärna vår stadgar som finns på hemsidan så får ni en bättre översikt vad ni som bostadsrättsinnehavare har för ansvar. Det är viktigt att vi alla i föreningen följer dessa för att vi ska alla ska kunna trivas i området. Det finns några saker som vi vill tydliggöra redan här.

 • Utrustningen från Telia (tv-boxen och routern) ägs av föreningen och ska finnas i lägenheten när ni flyttar in. Skulle denna saknas måste ni kontakt med säljaren. Föreningen delar inte ut ny utrustning utan denna måste då köpas av föreningen.
  • Tv-box 1299 kr
  • Router 999 kr
 • Om ni ska utföra några renoveringar i er nya lägenhet måste ni göra detta på ett fackmannamässigt sätt. Till exempel så måste ni använda en hantverkare som har våtrumsbehörighet för att renovera i badrum. Planerar ni att ta bort eller flytta väggar måste detta godkännas skriftligen av styrelsen först.
 • Har ni en uteplats och önskar bygga en altan, måste denna godkännas skriftligen av styrelsen först. Det ni då gör är att lämnar en ritning på hur ni önskar bygga så meddelar styrelsen er skriftligen om det är okej eller inte. Detta gäller även om ni önskar förändra något med nuvarande altan/uteplats. Altanen måste vara i stil som omkringliggande altaner för att det ska vara någorlunda enhetligt.
 • Ni får inte under några omständigheter fästa eller sätta upp något på fasaden eller balkar utan styrelsens skriftliga godkännande. Oavsett om ni har uteplats eller balkong.
 • Ventilationen äger föreningen, ni får inte lov att ändra någonting på denna. Ni får dock lov att köpa en ny fläktkåpa men prata med styrelsen först så Ni köper en som passar med vårt system. Upplever ni fel på ventilationen så gör ni en felanmälan.
 • Värmesystemet äger föreningen, ni får inte lov att göra några ingrepp på elementen eller ledningarna. Framkommer det att detta har skett kan ni som innehavare få betala för återställningen. Upplever ni att det är fel på värmen så gör ni en felanmälan.
 • Brandvarnare skall finnas i varje lägenhet, det är ni som bostadsrättsinnehavare som är ansvarig för att detta finns. Det ska finnas minst en på varje våningsplan.
 • Grillning är tillåtet på de balkonger utan balkong ovanför, det är även tillåtet på de uteplatser som inte har balkong ovanför. Använd inte tändvätska då det luktar väldigt illa och inte är speciellt bra för miljön.

Varje tisdag mellan 18:00 till 19:00 med undantag för sommarsemester och julledighet är vår expedition öppen, denna finner ni vår föreningslokal Lyckalen som är placerad i källaren under lägenhet 95. Här sitter det en medlem i från styrelsen som kan hjälpa er med enklare frågor, det vi inte kan svara på tar vi antingen reda på eller hänvisar er rätt. Det är här ni kan: - hämtar/lämnar nycklar och betalar hyra samt deposition för Lyckalen, - köper parkeringstillstånd till besöksparkeringen, - köper tillgång till bastun, - polletter till solariet, - lösa eventuella problem mer era taggar. Det är även i Lyckalen vi har vår årliga föreningsstämma, samlingar inför städdagarna. Önskar ni komma i kontakt med oss i styrelsen vid andra tider ber vi er skriva till oss på vår mail, , så återkommer vi så fort vi kan.

Vänligen, Styrelsen